Vi har i Dansk Søvnapnø Forening fulgt den offentlige debat om prioriteringen af vaccinationerne i forhold til risikogrupper.

Dansk Søvnapnø Forenings lægefaglige konsulent Jan Ovesen, speciallæge i søvnmedicin og ØNH sygdomme har tidligere på året udtalt følgende:

”Velbehandlet obstruktiv søvnapnø medfører ikke øget risiko for Covid-19 infektion. Man skal tage de samme forholdsregler som andre raske mennesker, som Sundhedsstyrelsen anbefaler. Velbehandlet obstruktiv søvnapnø, er anvendelse af CPAP mere end 6 timer per nat, hver nat.”

Vi ved, at mange af vores medlemmer har andre sygdomme udover søvnapnø, og af den grund kan være særlig udsatte og sårbare. Derfor kan en sådan kombination godt medføre at man tilhører en risikogruppe der kan blive vaccineret før den generelle befolkning. Hvis man er i tvivl, er vores anbefaling, at man kontakter egen læge for en vurdering.