Et nyt internationalt studie, som inkluderer næsten 400.000 covid-19-smittede understreger, at der er en klar sammenhæng mellem overvægt og risikoen for at blive smittet, alvorligt syg og dø af covid-19. Det er dårlig nyt for hver femte dansker.

Bekræfter danske erfaringer

I Danmark har man ikke data som dem, der er benyttet i nærværende studie, fordi svær overvægt herhjemme ikke er en diagnose, og man derfor ikke har registreret BMI for de patienter, der har været indlagt. Men ifølge Sten Madsbad svarer erfaringerne fra de danske hospitalers intensivafdelinger til dem, der fremgår af studiet.

“Lægernes erfaring er, at hovedparten af de patienter, der har været indlagt på intensiv afdeling og i respirator herhjemme også har haft overvægt,” siger han.

“Og denne sammenhæng mellem svær overvægt og alvorlige følger af covid-19 sås i øvrigt allerede fra begyndelsen af epidemien i Wuhan.”

Læs mere her…

https://sundhedspolitisktidsskrift.dk/