Iflg. Dagens Medicin peger International konsensus nu på, at patienter med COVID-19 i høj grad rammes og dør af blodpropper. Danske læger er begyndt at behandle patienter med blodfortyndende medicin for at redde liv.

I takt med at epidemien med COVID-19 udvikler sig, bliver læger klogere på sygdommen og på, hvordan de kan behandle både den og de relaterede komplikationer.

Først troede læger, at sygdommen primært kostede liv på grund af alvorlige lungebetændelser. Men siden da er det blevet klart, at COVID-19 kan komme til udtryk på flere forskellige måder: Nogle patienter mister smags- og lugtesansen, mens andre udvikler en viral meningitis.

Det sidste skud på stammen i lægernes forståelse af COVID-19 går på, at sygdommen hos mange patienter er skyld i udvikling af blodpropper overalt i kroppen, men især i lungerne. Blodpropperne kan være massive eller mikroskopiske. Det fortæller overlæge og professor i infektionssygdomme Jens Lundgren fra Infektionsmedicinsk Klinik, Center for Hjerte-, Kar-, Lunge- og Infektionssygdomme ved Rigshospitalet.

Siden ultimo marts har vi kunnet se, at blodpropper er en del af sygdoms-billedet for mange med COVID-19. Derfor har vi også siden april behandlet indlagte patienter med blodfortyndende medicin